16 Kasım 2014 Pazar

KAZDAĞLARI MTB TURU (15.11.2014)

KİRSE ALANI TURU (KAZDAĞI)

Öncelikle hafta sonu "BÖMÇED PEGASUS BİSİKLET GRUBU" olarak planlamış olduğumuz etkinliğe katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. 

Turumuz, Burhaniye-Öğretmenler Mahallesin'den gelen diğer grup arkadaşlarımızın katılımıyla Akçay/Kordon'dan başlamıştır. İlk durağımız Zeytinli Köyü olmuştur burada çaylarımızı yudumladıktan sonra son kontroller yapıldı ve zorlu bir tırmanışa başlandı. 

Tırmanırken kazdağları'nın zirvesine yakın bir yerde mola verdik. Orada hafif yağmur çiseledi ve oldukça güzeldi. Oradan körfezin manzarasını seyretmek tek kelimeyle mükemmeldi. Uzun bir tırmanışın ardından Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Ortaoba köyüne vardık. Orada köy meydanında bulunan bir çay bahçesine çay molası verdik. Köy'deki çayın lezzeti de ayrı oluyor. Hani o bildiğiniz cafe'lerde verilen çaylardan değil. Biraz dinlendikten sonra inişe geçmek için son hazırlıkları tamamladık.

Artık iniş için hazırdık, hava artık soğumuştu ve gün batmak üzereydi. İnişimiz çok dik ve virajlı olduğundan biraz dikkatli ve bazen çılgınca inişe geçtik. İneceğimiz yer yine ilk mola yerimiz olan Zeytinli Köyüydü. Ve inişi kazasız belasız tamamladık, artık köy meydanındaydık. Mola vermeden yola devam ettik. Havanın kararacağı ve arkadaşlarımızın daha 15  Km. yolları bulunduğundan onlara veda etmek zorundaydık. Gidecek arkadaşları Akçay'da uğurladıktan sonra bende evime döndüm. 

Bu turdan bana kalan sadece; fotoğraflar, yaşadığım adrenalin, aldığım oksijen ve ayaklarımdaki ağrı.

Bir başka turda tekrar görüşmek üzere.

Herkes bol şans.



Zeytinli Köyündeyiz



Şelale hatırası



Herşey yolunda



Kazdağları

1 yorum:

  1. Harika bir adrenalin. Umarım zaman içinde bir turunuzda sizinle pedallarım :)

    YanıtlaSil