1 Aralık 2014 Pazartesi

DOĞA ve KÖY TURU (Pelitköy, Ağaköy) (29.11.2014)

DOĞA VE KÖY TURU    


    "Pegasus Bisiklet Grubu" olarak hafta içi yoğun yağışlar ve aşırı soğukların ardından hafta sonu havaların biraz daha iyi olmasıyla planlamış olduğumuz "DOĞA ve KÖY TURU (PELİTKÖY, AĞAKÖY)" turuna katılan arkadaşlarıma öncelikle teşekkür etmek istiyorum.

   Havanın bir nebze olsun ısınmasıyla sabahın erken saatlerinde Akçay'dan Ören istikametine doğru hareketimle turumuz başladı. Ören'de arkadaşlarımızla toplandıktan sonra ilk durağımız Burhaniye meydanı oldu. Orada hatıra fotoğrafı çekildikten sonra kendimizi arazide köy yolunda buluverdik.

    Dik yokuşları, tarlaları ve ufak tefek köy evlerini geçtikten sonra ikinci durağımız olan Ağaköy'e vardık. Orada bir çay molası verdik. İyice dinlendikten sonra tekrar yola koyulduk. İstikametimiz Pelitköy sahili.

    Pelitköy sahiline vardığımızda yanımıza daha önceden aldığımız sucukları pişirmek için ateş yaktık ve şiş olarak zeytin dallarını kullandık. Her şey doğaldı ve mükemmeldi. Herkes yemeğini yedikten sonra biraz sohbet, biraz hatıra fotoğrafı derken dönüş hazırlıkları başladı. Ancak bende inanılmaz bir yorgunluk ve hantallık çöktü. Sebebi belliydi mangalı fazla kaçırmıştım. 

   Nihayetinde yola çıktık. İşin kötüsü yolun çoğu dik rampa çıkmaktı. Bu beni gerçekten zorladı tüm enerjimi aldı. Ören'e vardığımızda arkadaşlarımın ısrarıyla sahilde biraz mola verdik kimisi kahve içti kimisi çay. Ortam ve muhabbet çok güzeldi ancak benim gözümde büyüyen daha 15 km'lik yolum vardı. Kahvemi içtikten orada kalan arkadaşlarımıza veda ettik hazırlıkları tamamladık ardından Gürsel abi ve Şükrü kardeşimle yola çıktık.

   Ve artık Akçay'dayız. Turu kazasız belasız bitirdiğim ve artık dinlenebileceğim için şükrettim. Çünkü o mangal tamamen benim için hataydı ancak yemeden de duramazdım. 

   Ve son olarak, bu turu organize eden Atilla Encim abime ve katılan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Tekrar en kısa zamanda başka bir turda görüşmek üzere.

  Herkese bol şans.



Sosyal Ağlar:





Akçay'dan yola çıktık.


Hayvanları severim hemde çok :)


Burhaniye meydanı.


Derneğimizin ve Grubumuzun başkanı Atilla abim ve Barış abim.


Mustafa abim ve Göksel abim 


Pelitköy'ü geride bıraktık istikamet Pelitköy Sahili


Pelitköy Sahiline doğru go go go!


Sucuklar hazır :)


Kısa turun özeti (70 km).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder